Unga musiker

Blåsarsymfonikerna bjuder in talangfulla unga musiker att musicera på Stora scenen i Musikaliska kvarteret!

Blåsarsymfonikerna vill öppna dörrarna till musikervärlden och ge fler unga möjlighet att satsa på musiken. Vi ordnar inspirerande evenemang för både elever och lärare – kurser, projekt och permanenta verksamheter som ökar ambitionerna och får entusiasmen att svalla.

Konsertserien Unga musiker ger unga möjlighet att musicera i konsertsalen i Musikaliska kvarteret, ett av Stockholms vackraste och mest anrika spelrum.

Foto: Anna Molander

Tipsa oss!

Har du ett bidrag till vår konsertserie? Har du spännande idéer och konsertuppslag? Önskemål om fortbildningar för musiklärare och kurser för elever? Kontakta då vår producent Amandus Lindblad.

Gå till kontakt

Hanna Andersson

Höstlovsorkester

Lördag den 29 okt till onsdag den 2 november går symfoniorkesterkursen på höstlovet. Repetitionerna sker i år i nya lokaler i Flemingsberg, på Stockholms Musikpedagogiska Institut och orkestern leds av Niklas Tamm. Repertoar meddelas i början av september och vi tror att det blir magiskt!

På onsdagen flyttar vi över till konserthuset Musikaliska, för genrep och konsert. För att vara med bör du vara ca 13-19 år, ha spelat ditt instrument i minst 3 år och kunna läsa noter. Erfarna pedagoger/instruktörer i de olika instrumentgrupperna hjälper er med svårigheter på stämrep och under repetitionerna.

Medlem i RUM Stockholm betalar 850 kr, övriga 1 050 kr.
Anmälan görs senast den 28 september. Anmälan bindande med full avgift från samma datum. Vid avanmälan pga sjukdom med intyg endast 200 kr i admin avg efter den 28:e sept.
Frågor till distriktskonsulenten Helena Martinsson: helena.martinsson@rum.se, 0725-86 84 54

Anmäl dig till orkestern
Läs mer om RUM

Foto: Bertil Thorslund

Trumpetfrossa!

 27–29 JANUARI 2023

Sedan 2006 har Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken i Stockholm årligen arrangerat instrumentfrossor för olika blåsinstrument. Både 2021 och 2022 var det planerat för en trumpetfrossa, men som två år i rad ställdes in pga pandemin. Nu vågar vi tro på att vi återigen ska kunna ta emot en stor skara blåsmusiker så nu bjuder vi in till 2023 års största och mesta trumpetevenemang i Sverige!


Läs mer om Trumpetfrossa

Genom att klicka på knappen så godkänner du vår integritetspolicy.