Medverkande

Här kan du läsa mer om medverkande i Mina drömmars stad?

Sara Nazari är en av Sveriges främsta spoken word-poeter. Hon slog igenom redan som 14 åring tillsammans med Spoken word kollektivet Revolution Poetry. Sara har framfört sina texter både i Musikhjälpen 2021 som Melodifestivalen 2022. Hon har skrivit trailern till Fotbolls-EM, har uppträtt i föreställningen Poetic (R) Evolution på Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Jonas Nydesjö och på hyllningseventet Together for a better day i Avicii Arenan.  Sara är även utbildad jurist.

Jonas Nydesjö är dirigent, arrangör och kompositör med en bred repertoar från musikal, symfonisk musik, opera, genreöverskridande konserter, dansföreställningar, skivinspelningar och barn- och ungdomsföreställningar. Jonas har dirigerat i de flesta svenska konserthusen och operahusen bl a verk som Tolvskillingsoperan, Singin’ in the Rain och Titanic the musical, har skrivit rockoperan Kult tillsammans med Ola Salo och har samarbetat med en mängd artister inom olika genrer.

Robin Nazari är artist, låtskrivare, skådespelare och poet. 2022 släppte han singeln De där. Han har spelat in albumen Dyrare att vara fattig 2021 och Övre nedre 2019. Som skådespelare har han gjort filmroller i Netflix-serien Snabba Cash, C More-serien Top DogThe Beautiful Game och dramaserien Clark. Robin har även har uppträtt i föreställningen Poetic (R) Evolution i Berwaldhallen tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Jonas Nydesjö.

Mattias Litström är arkitekt och grundare av Utopia Arkitekter AB där han arbetar som kreativt ansvarig. Han är utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan, Chalmers Tekniska Högskola och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Sedan starten för Utopia 2008 har Mattias arbetat med ett stort antal bostads-, kontors-, stadsplanerings- och visionsprojekt runt om i Sverige. Vid sidan om arbetet på Utopia driver Mattias egna projekt med fokus på måleri genom metodiskt undersökande av gränslandet mellan arkitektur och konst.

Karin Lekberg har arbetat med kluster- och platsutveckling i bl a Subtopia i Botkyrka. Hon har varit rådgivare till kommuner och städer i Sverige och utomlands med fokus på värdegrundsbaserad stads- och platsutveckling där kultur, konst och kreativitet är motorn för att skapa större känsla av sammanhang, delaktighet, trygghet och trivsel. Sedan 2019 arbetar Karin som kulturstrateg med kulturdriven stadsutveckling på arkitekt- och stadsplaneringskontoret Landskapslaget. På SLU är hon engagerad i ett estetiskt hållbarhetsprojekt, är ordförande i Tensta konsthall och sitter i Stockholm Business Region /Visit Stockholms styrelse.

Martin Rörby är fil. dr., arkitekturhistoriker, skribent och tidigare sekreterare i Stockholms Skönhetsråd. Han har en bakgrund på Stockholms universitet och Arkitekturmuseet, nu ArkDes. Idag driver han egen verksamhet och är dessutom knuten som senior rådgivare till såväl Birthe & Per Arwidssons stiftelse som Stadsmuseet. Han har publicerat flera böcker om 1900-talets arkitektur och medverkat i ett antal antologier. Han deltar flitigt i det offentliga samtalet om staden som livsmiljö och presenterar regelbundet arkitektur i SVT.

Inför ditt besök

Färdtjänstadress

Tillgänglighetsanpassad entré

Dieselverkstaden har hiss, trapplift och parkering vid huvudentrén för personer med rörelsehinder. Teatersalongerna har rullstolsanpassade entrér. Tillgänglighetsanpassade toaletter finns på entréplan och på plan 3.

Adressen är
Järnvägsgatan 17