Om oss

Blåsarsymfonikerna har en lång och vindlande bakgrund då orkesterns rötter går tillbaka ända till 1906 då vi, under namnet Stockholms Spårvägsmäns Musikkår, startade i SL:s regi. Idag är vi en nyskapande och professionell orkester som rör sig fritt mellan olika musikaliska uttryck, alltid med blåsmusiken som grund.

Vi samarbetar med en mängd artister och tonsättare som vill öppna nya musikaliska världar tillsammans med oss, genom möten över genregränserna. Som orkester har vi gjort oss kända för just denna genrebredd men även för en ovanligt jämställd programläggning. Att värna återväxten av blåsmusiker och blåsmusiken som konstart är en viktig del av vår verksamhet, liksom vårt arbete i Region Stockholm, både på skolor, äldreboenden och på konsertscener.

Orkestern består idag av 26 musiker och två arrangörer. Flera av våra musiker är tonsättare, dirigenter, lärare vid kulturskolor samt högre musikutbildningar, frilansmusiker med mera.

Sedan 1 september 2023 har vi vår hemvist i kulturkvarteren invid Dieselverkstan i Nacka. Vi samarbetar med scener och konserthus runtom om i staden och landet. Innan dess var Musikaliska på Nybrokajen 11 vår hemmascen sedan 2011.

Vi verkar med stöd av Region Stockholm och Nacka kommun, med verksamhet för både barn och vuxna, och vi har även etablerat oss som en av Nordens ledande blåsarensembler med växande internationellt renommé. På engelska heter vi The Swedish Wind Ensemble.

Genom att klicka på knappen så godkänner du vår integritetspolicy.