Festival

Blåsmusikens dag

Heldagsfestival med fyra generationers blåsare

09:30 – 17:00 På Blåsmusikens dag 2024 uppför Blåsarsymfonikerna nyskrivna verk av tonsättarstudenter, spelar med de unga solisterna Ellinor Bengtsson på trumpet och Emma Lörstad på flöjt under ledning av Anders Emilsson. Fullt blås blir det även tillsammans med fritids- och kulturskoleorkestrar.

 

Datum
lördag 25 maj 2024
Plats

Kungl. Musikhögskolan, Valhallavägen 105

Pris

Fri entré

Längd

09:30 – 17:00

Följ oss på sociala medier

Ett stort antal orkestrar och ensembler i alla åldrar blåser för fullt på tre scener under årets nationella festdag för alla blåsare och slagverkare i Sverige. Blåsarsymfonikerna medverkar med tonsättarprojektet Kommande komponister där unga tonsättarstudenter från Malmö och Stockholm får sina verk uruppförda. Unga solister är ett av årets tema med Mogenprisvinnaren Ellinor Bengtson på trumpet och Emma Lörstad på flöjt.  

Studenter från Kungl. Musikhögskolan medverkar i olika kammarmusikkonstellationer; både jazz och klassiskt medan orkestrar från orkesterföreningar och kulturskolor från Region Stockholm underhåller i foajén. Dagens final blir ett ”massband” med alla deltagande orkestrar som spelar nya, specialkomponerade verk av bl a Per-Olof Ukkonen och Staffan Lundén-Welden, våra orkestrars egna kompositörer. 

 

Blåsmusikens dag Kungl. Musikhögskolan arrangeras av Blåsarsymfonikerna och Kungl. Musikhögskolan i samarbete med Sveriges Orkesterförbund. 

Medverkande

Ellinor Bengtsson

Trumpet

Emma Lörstad

Flöjt

Studenter från Kungl. Musikhögskolan

Blåsarsymfonikerna

Anders Emilsson

Dirigent

Fritids- och kulturskoleorkestrar