Festival

Svensk Musikvår

Sveriges mesta och bästa festival för svensk musik

Svensk Musikvår har den stora glädjen att få välkomna festivalpubliken till en upplevelserik finaldag i Musikaliska Kvarteret. I de anrika lokalerna med sin magnifika akustik bjuder vi på konserter där nästa generations begåvade musiker och tonsättare får möta redan etablerade och erfarna artister.  

Datum
söndag 26 mars 2023 17:00
Scen

Stora scen

Biljettinformation

Fri entré

Längd

Kl 17.00-18.30

Mer info

Följ oss på sociala medier

Samarbetet mellan Svensk Musikvår och Blåsarsymfonikerna har pågått i åtta år. Det har resulterat i massor av fantastiska konserter och mängder av uruppföranden. Tillsammans hjälps vi åt för att skapa förutsättningar för ett levande och dynamiskt musikliv där vi får möjlighet att följa hur vårt framtida musikliv tar form. Vi ser fram emot att möta publiken på denna helt unika musikfest.  

Läs mer på www.svenskmusikvar.se  

Varmt välkomna!

4Saxess kl 17.00

Saxofonkvartetten 4Saxess är en modern konstmusikensemble som dessutom ofta utforskar genrer utanför den klassiska och avantgardistiska konstmusiken såsom folkmusik, jazz och crossover. Ensemblens främsta mål är att framföra musik som skrivits eller arrangerats särskilt för den, vilket lett till flera pågående samarbeten med tonsättare och arrangörer. Kvartettens sökande efter musikaliska samarbeten har lett till en betydande samling av nyskrivna verk, varav några har blivit repertoarverk bland saxofonkvartetter i Slovenien såväl som i övriga Europa.

 

VoNo kl 18.30

VoNo är en professionell vokalensemble vars mål är att utveckla och förnya vokal scenkonst som berör. De tolv sångarna och konstnärlig ledare Lone Larsen har sin musikaliska bas i den klassiska körrepertoaren och arbetar med improvisation och kreativt medskapande som metod för att skapa ett unikt musikaliskt uttryck.

Program – Great Saxess

Paula af Malmborg Ward

Desire Encapsulated

Henrik Strindberg

On a Single Subject

Nenad Firšt

Hip

Urška Pompe

Almost Silenced

Matej Bonin

SAXi

Igor Lunder

Zeleni Jure

Program – vono

Ann-Sofi Söderqvist

Crossroads

Daniel Börtz

Dialogo 1

Marie Samuelsson

En ängel skjuter ifrån (uruppförande)