Toppmöte!

Kl 10.00-11.00 i Kungasalen, KMH: Ett samtal med beslutsfattare om vad som behöver göras redan imorgon för att säkerställa en professionell musikalisk framtid!

Datum
lördag 27 maj 2023 10:00
Plats

Kungasalen, KMH

Biljettinformation

Fri entré. Ingen biljett behövs.

Längd

60 minuter

Följ oss på sociala medier

Ett samtal med beslutsfattare om vad som behöver göras redan i morgon för att säkerställa en professionell musikalisk framtid!

Fokus för samtalet är hur vi ska kunna säkerställa tålamod, kontinuitet och långsiktighet för att kunna skörda det som vi sår. Satsningar på bredden, och i unga år, lägger grunden för de som sedan behöver talangutveckling och som siktar mot en karriär som verksam musiker på högsta nivå. Kulturpolitiken är nyckfull, myndigheternas regleringsbrev skrivs om, akademien ges begränsade förutsättningar och både skola och kulturskola utarmas på resurser för musicerande och kreativitet.

Vad kan beslutsfattare göra inom ramen för sina uppdrag och vad skulle de vilja uppdra åt sina panelkollegor att agera på redan imorgon? Vi behöver bli konkreta för att göra skillnad innan det är för sent för kommande generationer av studenter på Musikhögskolorna och musiker i våra orkestrar.

Paneldeltagare: Helena Wessman (rektor KMH), Amanda Lind (ordf. Kulturutskottet), Lawen Redar (ledamot Kulturutskottet), Kristina Axén Olin (ledamot Kulturutskottet), Susanne Rydén (VD Musik i Syd, Preses Kungl. Musikaliska Akademien) och Veronica Lamppa Lönnbro (Enhetschef och stf Generaldirektör Kulturrådet).

Ingår i Blåsmusikens dag 2023