Orkesterkonsert

Welcome to the movies

Toner från vita duken

Vi öppnar dörren till filmens magiska värld och utforskar musiken som tar vid när orden inte räcker till. Musik som skapar stämningar och känslor och som får oss att skälva, rysa, skratta och gråta. Från storfilmer som Moderna tider, Hajen, Cinema Paradiso, Apocalypse Now och många fler, har vi grävt fram en musikskatt som sätter känslorna i svallning.

Dessutom får du träffa den prisbelönta regissören Tomas Alfredson i ett samtal med Miranda Sigander kl 15.00. Häng med oss in i filmens magiska värld!

Datum
lördag 11 november 2023 16:00
Scen

Kungliga Musikhögskolan, Valhallavägen 105 

Pris

150-360 kr

Längd

75 minuter (ingen paus)

Servering

Vinbar & café öppnar strax innan församtalet. Ingen paus.

Köp biljett

Följ oss på sociala medier

En konsert med filmmusikens mästare Philip Glass, Björk, Charlie Chaplin, Richard Wagner, Ludwig Göransson och många fler. Philip Glass verk ur The Fog of War kommer att spelas live utanför den vita duken av en orkester – för första gången någonsin!

Möt även den internationellt prisbelönta svenska filmregissören Tomas Alfredson i ett unikt församtal kl 15.00. Han är just nu aktuell med att regissera tv-serien Trolösa, en adaption av Ingmar Bergmans film med samma namn. Alfredson har tidigare regisserat de svenska filmerna om Bert och Guldbaggevinnaren  Låt den rätte komma in och, i den internationella filmvärlden, bland annat den Oscarsnominerade Tinker, Tailor, Soldier, Spy.

På scenen har vi filmvetaren och journalisten Miranda Sigander som ciceron och guide. Dirigerar gör den uppmärksammade och eftertraktade dirigenten Gudrun Dahlqvist som har en repertoar från tidig musik till nutida musik. Hon verkar bland annat i de stora svenska symfoniorkestrarna och är mentordirigent vid Helsingborgs Konserthus.

Välkommen på ett musikaliskt och filmiskt äventyr!

 

 

Medverkande

Tomas Alfredsson

Församtal kl 15. 00. Ingår i biljetten

Miranda Sigander

Ciceron

Blåsarsymfonikerna

Gudrun Dahlkvist

Dirigent

Ur programmet

Philip Glass

Ur The Fog of War. Arr: Anders Högstedt

Björk

Ouverture

Elmer Bernstein

Ur The Magnificent Seven

Ludwig Göransson

The Mandalorian

Nino Rota

Svit ur La Strada

Ennio Morricone

Ur Cinema Paradiso

Charlie Chaplin

Ur Moderna tider

Francis Lemarque

Ur Play Time av J Tati

Johan Söderqvist

Ur Låt den rätte komma in, Oscar Strikes Back (arr: Anders Högstedt)

John Williams

Ur Hajen (arr: Per-Olof Ukkonen)

Inför ditt besök

Färdtjänstadress

Tillgänglighetsanpassad entré

Dieselverkstaden har hiss, trapplift och parkering vid huvudentrén för personer med rörelsehinder. Teatersalongerna har rullstolsanpassade entrér. Tillgänglighetsanpassade toaletter finns på entréplan och på plan 3.

Adressen är
Järnvägsgatan 17