Elin Norquist. Foto: Martin Paulsson

Elin Norquist, foto Martin Paulsson.

Cirkus Cirkörs vd går till Blåsarsymfonikerna

Cirkus Cirkörs vd, Elin Norquist, tar över vd-posten hos Blåsarsymfonikerna i Stockholm med start den 1 oktober 2022.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att tillsammans med musiker, medarbetare och styrelse verka för att utveckla och positionera Blåsarsymfonikerna, stärka blåsarmusiken nationellt och vara med att etablera Musikaliska Kvarteret som en självklar plats för att möta människor och musik i Stockholm. Jag längtar efter att i höst få ta vid och utveckla arbetet vidare tillsammans med alla inblandade, säger Elin Norquist.

Elin Norquist är vd för Cirkus Cirkör och hon har tidigare bland annat en bakgrund som avdelningschef på Musikverket, ansvarig för internationell samordning på Kulturrådet och verksamhetschef på Turteatern.

– Vi är så glada att vi kunnat rekrytera Elin Norquist som vår nya vd. Elin har bred erfarenhet av ledarskap inom både scenkonsten och den offentliga sektorn. Blåsmusiken har verkligen medvind nu. Intresset för att värna och utveckla denna konstform är större än på många år och insikten finns att vi behöver säkra återväxten av blåsmusiker. Blåsarsymfonikerna har en självklar roll att spela i allt detta. Orkestern når idag ut till så många med sin musik; till barn och unga i skolor och förskolor runt om i länet och till vår publik i det fantastiska konserthuset på Nybrokajen. Med Elin Norquist får vi nu möjlighet att ta ytterligare steg framåt på Blåsarsymfonikernas fantastiska resa. Vår avgående vd Noomi Hedlund har lagt en verkligt god grund för detta arbete, säger Blåsarsymfonikernas styrelseordförande Ingela Lindh.