Jonas Jörneberg

Styrelseplats i Nationellt centrum för musiktalanger

I maj 2022 valdes Blåsarsymfonikerna, med vår VD/verksamhetsutvecklare Noomi Hedlund som representant, in i styrelsen för Nationellt centrum för musiktalanger (NCM).

Nationellt centrum för musiktalanger bildades 2019 för att

  • Med verksamhet i Vänersborg som bas driva en nationell mötes- och utbildningsplattform på internationell spetsnivå för unga talanger som spelar orkesterinstrument och eller dirigerar
  • Inspirera, stärka och komplettera spetsverksamhet i hela landet, även genom regionalt förlagda aktiviteter och samverkan med kulturskolor och andra aktörer
  • Stärka återväxten till musikeryrket samt främja ung kreativitet och skapande

Föreningen bedriver kursverksamhet genom YOMA – Young Musicians Academy och arrangerar varje år Polstjärnepriset för unga klassiska musiker 14 – 18 år.

https://yomacenter.se/

Föreningen erhåller stöd från Statens kulturråd, Region Stockholm, Region Västerbotten, Region Västmanland, Region Östergötland och Västra Götalandsregionen samt Vänersborgs kommun för utbildning av musiktalanger på internationell nivå och samverkan med andra satsningar.

Vi är glada över att numera vara en del av detta viktiga nätverk och att tillsammans med våra kollegor runtom i landet kunna främja återväxten av blåsmusiker och för att tillse att alla barn och unga ska beredas möjlighet att vara en del av nationell talangutveckling.