Tillgänglighet vid konsertbesök

Färdtjänstadress

Nybrokajen 11, 111 48 Stockholm

Tillgänglighetsanpassad entré

Via Lilla entrén till höger om huvudentrén finns en hiss till foajé och konsertsal. Kontakta Musikaliska Kvarteret på det telefonnummer som står angivet utanför entrén vid din ankomst så blir du insläppt av en publikvärd.

Hiss

Hiss till foajé, konsertsal och höger läktare finns från markplan via Lilla Entrén, se ovan. Personhissen lämpar sig för både barnvagn, rullstol och rullator.

Tillgänglighetsanpassad toalett

Finns på entréplan.

Rullstolsplatser

I den stora konsertsalen, Stora Scen, finns rullstolsplatser. För att boka assistans, hör av dig i förväg till biljett@musikaliskakvarteret.se  Clara Schumannsalen har inga fasta sittplatser så för evenemang där behöver du inte boka någon rullstolsplats. Det finns en bred, tröskellös ingång.

Hörselslinga

I konsertsalen, på mittparkett rad 10 -17.

Hjärtstartare

Finns på väggen, i anslutning till biljettkassan och hissarna. Hjärtstartaren är självinstruerande vilket innebär att en oerfaren användare kan använda utrustningen och rädda liv. Om hjärtstartaren hittar ett kammarflimmer ges instruktion om defibrillering, d.v.s. en elektrisk stöt. Du kan aldrig ge en stöt om inte hjärtstartaren analyserat att det behövs. Hjärtstartaren vägleder även användaren genom en korrekt hjärt-lungräddning. Personalen i Musikaliska Kvarteret har genomgått en kurs i hjärt- och lungräddning och bekantat sig med hjärtstartaren.

Besökare till Stallet

Stallet når du via en separat ingång på Stallgatan 7. Entrén för rullstolsburna gäster som ska till Stallets konsertlokal, ligger på Blasieholmstorg. Kontakta Musikaliska Kvarteret i förväg på biljett@musikaliskakvarteret.se så får du hjälp att ta dig in.

Toalett med skötbord

Finns på entréplan.

För allas trivsel

Vänligen undvik parfym, hårspray och andra starka dofter och medför eller förtär inte produkter som innehåller nötter.

Djur får ej medtas in i Musikaliska Kvarterets lokaler. Har du assistanshund? Kontakta Musikaliska Kvarteret i förväg på biljett@musikaliskakvarteret.se 

Genom att klicka på knappen så godkänner du vår integritetspolicy.